catawiki: Auktioner av klock kopior rariteter [UPPDATERING 2024]

Publicerat i Patek Philippe On Av admin

Den största specialfunktionen hos catawiki är att fokus ligger på köparskydd – inte konstigt, eftersom det genomsnittliga auktionspriset hos catawiki naturligtvis är betydligt högre på grund av fokus på högkvalitativa, vintage och sällsynta klockor. Alla auktioner är under notariekontroll och säljare måste följa vissa riktlinjer för inlämning. Dessutom utvärderar en av över 200 catawiki-experter som har erfarenhet inom respektive kategori varje enskild (!) auktion – Berry Harleman är till exempel utbildad urmakare och har 10 års erfarenhet av klock kopior handeln.

klock kopior

En annan fördel med catawiki är att auktionshuset fungerar som en förvaltare mellan köpare och säljare. Detta skapar trygghet för köparen eftersom säljaren betalas ut först när köparen fått varan.

klock kopior

catawiki: Bicolor! Patek Philippe Nautilus 18K 3800/1

Det finns en spännande historia kring klockdesignerlegenden Gérald Genta och hans nu extremt populära skapelse, Patek Philippe Nautilus: Under Baselworld 1976 såg Genta (åtminstone enligt hans egna utsagor) några Patek Philippe stormän medan han åt lunch på ett hotell – helt av en slump såklart 😉 . Den flitige Genta missade inte tillfället: han behövde tydligen inte mer än en penna och ett papper från servitören och 5 minuters tid för att skapa designen av den berömda Patek Philippe Nautilus och stoppa den under näsan på Patek Philippe-cheferna.

klock kopior

Bicolor klockor är riktiga splitters: Älska det eller hata det är mottot. Sedan lanseringen av modeller som Tudor Black Bay Chrono S&G, Oris Divers Sixty-Five eller Breitling Chronomat B01 42 måste även de som är härdade bicolor-fiender erkänna att det finns ett behov av klockmodeller med en materialblandning av stål och guld finns det en stor fanskara.

klock kopior

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *