Fake TAG Heuer Carrera Chronograph Dato: En grön framtid för Cyclopen

Publicerat i replika klockor On Av admin

Den varaktiga inverkan som Jack W. Heuers konstruktioner har än idag visas av den nya utgåvan av Fake Tag Heuer Carrera Chronograph Dato, vars ovanliga design är baserad på den tidigare Heuer Carrera Dato. Detta är vad den nya kronografen erbjuder med sitt ovanligt placerade datum och sammanräkning.

Fake Tag Heuer

Med den nya TAG Heuer Carrera Chronograph Dato Green, som designades och godkändes under direkt ledning av Frederic Arnault, förlitar TAG Heuer sig på en ganska ovanlig klocka i Heuer-märkets historia. Urtavlan på Carrera Dato är till stor del baserad på designen av Dato 45 ”Cyclops” som lanserades 1968.

I denna ovanliga ”Zyklop”-modell, som värderas högt av dagens samlare, placerades datumfönstret klockan 9 istället för klockan 3. Dessutom klarade sig Jack Heuer utan permanent sekunder och lämnade bara en subdial för en 45 minuters visning av kronografen vid 3-tiden.

Effekten var häpnadsväckande redan då, eftersom avsaknaden av flera totalisatorskalor gjorde urtavlan enklare, men det stora, färgkontrasterande området på minutskalan skapade inte en ”panda-urtavla”-effekt snarare, klockan utvecklades över åren på grund av den individuella, ljusa Smeknamnet ”Heuer Cyclop” är på offset subdial.

Fake Tag Heuer

I år Carrera Dato

Den stora totalisatorytan var dock en gång nödvändig eftersom Heuer Carrera Dato 45-modellen, Ref 3147N, som drevs av en handlindad Landeron 189 kronografkaliber, bara hade en lådastorlek på 35 mm och avläsning av stoppen på den skala som krävdes. en viss minimistorlek. Däremellan experimenterade Heuer även med ett datum placerat klockan 12 och en permanent sekunder klockan 9, men klockan blev ingen stor framgång.

Fake Tag Heuer

TAG Heuer Carrera Chronograph Dato

Den moderna TAG Heuer Carrera Chronograph Dato kan definitivt beskrivas som en ny upplaga av den historiska modellen. Klockans design är dock integrerad i den aktuella TAG Heuer modellserien och kombinerad med moderna designelement. Detta är särskilt tydligt i den rostfria ”glaslådan”, som bara är 39 mm stor. ”Glassbox”-designen med sitt böjda, dubbla anti-reflekterande klockglas av safir introducerades i den nya utgåvan av TAG Heuer Carrera på Watches and Wonders 2023 (mer information finns här).

Fake Tag Heuer

En annan designfunktion hos den nya Heuer Dato Green är de lutande, ganska kantiga remklackarna och avsaknaden av en ram. De starka sidopumparna i det för närvarande populära 39 mm-huset med sina borstade och delvis polerade ytor är helt i stil med den historiska Heuer Dato. Även om klockan ser plattare ut tack vare sitt böjda klockglas, har den nya Dato-kronografen fortfarande en imponerande höjd på 13,86 mm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *