Fake Cartier Tank Française

Publicerat i replika klockor On Av admin

För den första nyheten 2024 valde Fake Cartier den uppfräschade Tank Française-modellen. Klockan kommer att finnas i flera varianter, förenade av ett omdesignat armband.

”Fransmannen”, som debuterade för över ett kvarts sekel sedan, har inte funnits i märkets portfölj på ett tag, men den samtida trenden mot klockor på armband kunde ha varit till hjälp i beslutet att återuppliva den eleganta och sportiga ikonen. Cartier lanserar en stark kampanj för att marknadsföra det, med Catherine Deneuve och Remi Malek i huvudrollerna, och regisserad av Guy Ritchie själv.

1996 präglades av presentationen av en klocka som kombinerade ett fodral och ett armband till en harmonisk helhet – Tank Française. ”Franska” i namnet hänvisade inte bara till den symboliska elegansen förknippad med landet, utan kunde också ses i profilen av fallet och en hänvisning till formen på spåren på Renault-stridsvagnen, som var inspirationen för Louis Cartier skapade den första Tankklockan, (den så kallade Tank Normale) 1917.

2024 års skapelse upprepar antagandena från 1996 års modell med diskreta men viktiga förändringar som varumärket ägnade många timmar av design och testning åt. Störst tonvikt lades på armbandet, som enligt tillverkarens antaganden inte ska ha några synliga luckor och linda handleden så bra som möjligt – detta syns tydligt på dess profil, där formen på länkarna för tankarna till ett pussel , och integrationen med klockan är ännu starkare när den fästs i fodralet (vattentät till 30 m). Det hela avslutades med borstning (till skillnad från originalet som kombinerade det med polering). En annan detalj som förbinder elementen tätare är denna gång kronan (med en karakteristisk blå cabochon eller diamant i dekorerade versioner) – plattare och går in i urtaget i fodralet.

Fake Cartier

Den nya Tank Française finns i tre fodralstorlekar – small och medium (tvåhands) är utrustade med kvartsmekanismer och har storlekarna 25,7 mm x 21,7 mm x 6,8 mm respektive 32 mm x 27 mm x 7,1 mm. Den stora (36,7 x 30,5 mm x 10,1 mm) är baserad på en automatisk lindningsrörelse med en central sekund och en datumvisning – Caliber 1853 (4 Hz, 37 h gångreserv). Stålfodral är odekorerade, till skillnad från gult guld, där vi kan välja mellan ”saute” eller en version med diamanter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *