Fake Rolex Daytona: historiska modeller

Publicerat i replika klockor On Av admin

Rolex Daytona Ref. 6239

Denna modell har blivit en av de mest eftertraktade av samlare. Med sina tre svarta undertavlor på en vit urtavla kallas den ofta för ”Paul Newman Daytona” som en hyllning till skådespelaren och piloten Paul Newman, som ägde ett exemplar. Populariteten för denna modell förklaras av dess unika estetik och dess sällsynthet. Paul Newmans klocka, prydd med ”Drive Carefully Me”, blev en ikon för klockkultur och satte ett prejudikat för klockor förknippade med kändisar. 2017, en Daytona Ref. 6239 som ägs av Paul Newman såldes för rekordstora 17,8 miljoner dollar.

fake rolex kronograf ref. 6239 drivs av kaliber 72B eller 722, sedan av kaliber 722-1. Detta är den första kronografen (kallad ”Cosmograph”) med alla visuella aspekter av Daytona, utan att ännu bära namnet. Det var först 1965 som namnet ”Daytona” dök upp på urtavlan för referens 6239. Denna referens genomgick subtila utvecklingar under sin marknadsföring, särskilt när det gäller pushers, infattningsgraderingarna och de olika urtavlarna.

Fake Rolex

Rolex Daytona Ref. 16520

Introducerad 1988, Ref. 16520 markerar ett avgörande steg i utvecklingen av Daytona. Det är den första modellen som är utrustad med kaliber 4130. Denna modell utmärker sig genom sina ”Panda” och ”Reverse Panda” urtavlor, samt sina lätt försänkta sub-dials, vilket ger den ett sportigt och elegant utseende. Den första serien av 16520 har flera särdrag. Den allra första R- och L-serien, producerad mellan 1988 och 1989, visade kort en urtavla med ordet ”Cosmograph” skild från texten ”Officiellt certifierad”, känd som ”Floating Dial Cosmograph”. De första vita urtavlarna fick smeknamnet ”Porslin” på grund av färgens utseende och reflektioner, en funktion som motiverar en anmärkningsvärd prisskillnad. Den 4-radiga urtavlan visas kronologiskt efter ”Floating Cosmograph” och, till skillnad från de andra urtavlarna i Daytona ”Zenith”-generationen, innehåller den inte orden ”Officiellt Certified”.

Fake Rolex

Rolex Daytona Ref. 116500

Ref. 116500LN är en av de nyaste och mest populära modellerna i Daytona-linjen. Klockan introducerades 2016 och kännetecknas av sin svarta keramiska ram, en första för Daytona. Denna modell har också 4130-rörelsen, vilket ger ökad precision och tillförlitlighet. Med sin moderna design och förbättrade funktionalitet har Rolex Daytona i stål Ref. 116500LN har blivit ett måste bland klocksamlare och entusiaster. Det markerar också introduktionen av Cerachrom-ramen. Den sportiga typografin av denna ram gjorde sitt första framträdande på referensen 16518 1991 (Rolex Daytona i gult guld med läderrem). Till skillnad från föregående generation, index och visare av Ref. 116500LN är nu systematiskt i ”Chromalight”, igenkännbara på deras blå luminescens i mörkret.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *