Grunderna i Fake Rolex sportklockor

Publicerat i Rolex On Av admin

Trots att vi lever i den digitala tidsåldern är Rolex fortfarande ett av de mest framgångsrika företagen i världen med sina mekaniska replika klockor. Med tiden har både amerikanska presidenter, Hollywood-ikoner och marxistiska revolutionärer kommit att uppskatta Rolex, och urmakarens framgångsformel har förblivit densamma: tydliga, robusta och klassiskt snygga klockor med lång livslängd. Rolex specialitet är sportklockor som kan bäras både under sport och vid exklusiva kvällsevenemang.

Vilken Rolex sportklocka är den mest populära?

I grund och botten är varje Rolex-modell svår att få tag på eftersom efterfrågan alltid är större än utbudet. Vissa modeller är dock ännu mer önskvärda än andra. Den bästsäljande Rolexen på Chrono24 är faktiskt inte en sportklocka, utan Datejust. På andra plats kommer dock en sportklocka: Submariner. Modellen som uppnår högst priser på Chrono24 är också en sportklocka, nämligen Daytona.

fake rolex

Vilka Rolex-modeller anses vara sportklockor?

Rolex försöker hålla antalet modellserier så lågt som möjligt – med stor framgång. Det finns dock olika sportklockor från Rolex, varav några inte är särskilt vanliga. Få kan nämna skillnaderna mellan modellserierna eller deras funktioner.

1.Rolex Submariner

Även om Rolex Submariner inte var den första dykklockan i världen – den här titeln säkrades av Blancpain Fifty Fathoms, som föregick Suben med några månader – så är den definitivt den mest kända. Det är också den mest populära sportklockan i Rolex-kollektionen och förmodligen den mest eftertraktade modellen som ett klockmärke någonsin har producerat.

I linje med en dykarklocka som James Bond (före GoldenEye) regelbundet använde för att hoppa från en förestående död och orsaka kaos, är Rolex Submariner robust, snygg och mycket samlarbar.

fake rolex

2.Rolex Daytona

Rolex Daytona är märkets näst mest populära sportmodell. Daytona utvecklades som en racinginspirerad kronograf. Efter att ha börjat sitt samarbete med racinglegenden Sir Malcolm Campbell, gick Rolex ett steg längre och sponsrade 24 Hours of Daytona 1962.

Ett år senare lanserade urmakaren Cosmograph referens 6239, den första Rolexen med färgkontrasterande subdials och en tachymeterskala på ramen. Med tiden, genom partnerskap med Hollywood-idoler som Paul Newman, blev Daytona en av de mest eftertraktade samlarföremålen och en av de mest eftertraktade klockorna genom tiderna.

fake rolex

3.Rolex GMT Master II

Den ursprungliga GMT-Mastern utvecklades för att göra det dagliga arbetet lättare för piloter. Rolex arbetade med Pan American Airways (Pan Am) för att designa en klocka som kunde visa två tidszoner samtidigt tack vare en extra visare och en 24-timmarsram.

GMT-Master utvecklades vidare till GMT-Master II i början av 1980-talet. För denna nyare version uppdaterades rörelsen och utrustad med en snabbjusteringsfunktion för den extra handen, vilket gör att den kan justeras oberoende av den andra 24-timmarsvisaren. Dessutom förstorades fodralet och ramen var gjord av keramik.

fake rolex

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *