Sedan Super-Luminova-teknologin gjorde sin debut har luminiscensen hos en klocka aldrig varit densamma. Dess implementering gav inte bara säkerhet genom att för alltid ta bort även kort sönderfallande radioaktiva ämnen som tritium, utan utlöste en ostoppbar evolutionär process. Sedan en tid tillbaka har vi varit omgivna av klockor med helt självlysande urtavlor (full lume) men hittills hade ingen gått så långt som det schweiziska märket Fake IWC Schaffhausen. Med den erfarenhet som samlats under åren inom keramisk bearbetning, har varumärket just avslöjat Ceralume®, en revolutionerande teknologi som möjliggör skapandet av det första helt självlysande keramiska fodralet följt av ett gummiband som är lika självlysande, vilket introducerar den första helt ljusa keramen .
Vad är Ceralume?
Ceralume® är en egenutvecklad teknologi från IWC. Detta är en patenterad process som gör att du kan skapa en homogen blandning av keramiska pulver och Super-LumiNova-pigment, ett högteknologiskt material som kan absorbera och släppa ljus i total säkerhet.
Skapandet av Ceralume omfattar flera faser. Inledningsvis blandas keramiska pulver med Super-LumiNova-pigment genom en malningsprocess. Denna blandning formas sedan till önskad form och utsätts för en sintringscykel vid mycket höga temperaturer. Slutligen slipas den sintrade keramiska kroppen för att erhålla den slutliga finishen.
Enligt tester utförda av IWC, när de väl laddats med naturligt eller artificiellt ljus, kan fodral tillverkade av Ceralume avge ett strålande blåaktigt ljus i över 24 timmar i följd.
Det första konceptet Ceralume Watch
För tillfället är denna teknik ännu inte till försäljning, men IWC har nyligen meddelat att den har skapat en konceptklocka inspirerad av designen av Pilot’s Watch-kollektionen, i synnerhet Chronograph 41-modellen en vit urtavla självlysande och en gummirem som också är självlysande.
Urtavlan skapas genom att spraya en Super-LumiNova-lösning på en mässingsbas innan trycket appliceras. Gummibandet, å andra sidan, är tillverkat genom en injektionsprocess som införlivar självlysande pigment direkt i materialet.
Slutsatser
Ankomsten av safir för klockkristaller, ett transparent, reptåligt material som är oändligt mycket robustare än hesalit, gav upphov till en otrolig utveckling. Idag är det möjligt att bygga en klocka helt i safir, från estetik till rörelse. Mer information på webbplatsen www.herrklockorkopior.com.
Kommer Ceralume också att explodera? Är vi ett steg ifrån att se klockor som lyser helt i mörkret? Vad tycker du? Säg det i en kommentar.